Arbori asiatici în centrul Bistriţei

Data publicării:
ARBORE

Arborii amplasaţi în piaţa mică din Bistriţa sunt înalţi de aproape 4 metri. Fiecare dintre cei 12 copaci a costat 300 de lei. Arborii au fost cumpăraţi cu bani de la bugetul local şi au fost aduşi tocmai din Ungaria pentru a fi plantaţi în Piaţa Mică din Bistriţa.

"Piaţa este flancată pe două laturi de tei, cu frunza verde închis, cum o are vara. Ginkgo Biloba, mai ales în partea a doua a verii, începe să îngălbenească, iar prin septembrie, face o frunză aurie, contrastul va fi foarte frumos și asta am avut în vedere, să realizăm un cerc de 12 arbori de acest fel, încadrați de un pătrat de tei", a explicat Ovidiu Creţu, primarul muncipiului Bistriţa.

În oraş mai există de aproape 40 de ani un arbore Ginkgo Biloba. Este mândria oraşului, motiv pentru care bistriţenii au salutat ideea primarului de a planta noi copaci din această specie.

"Sunt mai scumpi ca preț, dar este un lucru deosebit și la noi în oraș, tei mai sunt ", a afirmat o femeie.

"Mărește spațiul verde în oraș", a precizat un localnic.

Ginkgo Biloba este originar dintr-o regiune din sud estul Chinei. A fost adus în Europa în anul 1730, în Olanda, iar acum se cultivă şi în alte ţări pentru aspectul său ornamental, cât şi în scop terapeutic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri