Cei mai frumoşi câini

Data publicării:
caini frumosi

Proaspăt spălaţi şi aranjaţi, căţeii au venit la Cluj să impresioneze arbitrii. Orice titlu contează în palmares, aşa că nu e de mirare că un sfert dintre câinii înscrişi în concurs au venit de peste hotare.

"Ne place mult să participăm la concursurile de câini. Şi am ales România datorită faptului că este un loc minunat. Sunt pentru prima dată aici şi îmi place foarte mult", a declarat stăpâna unei femele din rasa Papillon, care a fost adusă tocmai din Norvegia.

Un alt patruped care a atras privirile tuturor este Carlo, un chow-chow în vârstă de doar 7 luni, pentru care stăpânul plăteşte 1.000 de lei pe lună ca să fie mereu pus la punct.

"Blana lui necesită o toaletare aproape zilnică, trebuie periat să nu se încurce blana, trebuie şampoane speciale, specifice, să nu-i irite pielea", a spus stăpâna cățelului.

În cursa pentru cel mai frumos exemplar canin a intrat şi un rottweiler.

"Nu este deloc periculos. Un câine de pază şi apărare, un câine de lucru care este super OK, din orice punct de vedere", a spus proprietarul câinelui.

"Contează enorm de mult aspectul fizic, dar nu în sensul grăsimii bineînţeles, să fie cât mai atlet, cât mai sportiv", a precizat Vasile Papp, preşedintele Colegiului de Arbitri ai Asociaţiei Chinologice Române.

Concursul s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică la Expo Transilvania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri