Consiliul Județean Cluj nu mai are bani de investiţii

Data publicării:
investii cj

Autorităţile judeţene nu pot să asigure cofinanţarea în cazul a 6 proiecte europene ce trebuie finalizate în 2014 şi 2015. Aproape jumătate din banii care vor fi luaţi împrumut pentru o perioadă de 10 ani vor fi cheltuiţi pentru finalizarea construcţiei Centrului de Deşeuri, proiect întârziat deja cu un an.

67 de milioane de lei vor merge către două dintre parcurile industriale ale judeţului.

Pe lista investiţiilor se află şi drumul Răchiţele - Ic Ponor, de 20 de kilometri lungime, care trebuia terminat încă din anul 2011.

Un alt proiect pentru care Consiliul Judeţean nu găseşte bani în buget pentru partea de cofinanţare este cel care vizează reabilitarea sistemelor de apă uzată în judeţele Cluj şi Sălaj, în valoare de 3 milioane de lei.

Ultimul proiect aflat în impas vizează dezvoltarea infrastructiurii Aeroportului din Cluj, în valoare tot de 3 milioane de lei.

Gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean Cluj este de 4,5%. Instituţia nu are alte credite în derulare, dar este girantă în cazul unor împrumuturi luate de Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi de Compania de Apă.

"Această sumă luată ca şi credit nu îndatorează bugetul şi, bineînţeles, ea fiind luată la un moment dat şi participarea fiind asigurată, noi putem folosi alte sume de bani şi pentru proiectele pe care le dorim în 2014", precizează Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri