Dacii s-au bătut din nou cu romanii

Data publicării:
daci romani sarmisegetusa 1

Lecţiile din cartea de istorie au prins viaţă pe tărâmurile de la Sarmizegetusa. Zeci de tineri au fost pentru o zi daci şi romani. Mii de turişti s-au bucurat de spectacolul lor.

După o luptă pe cinste, toată lumea s-a ghidat după mirosul îmbietor al preparatelor pregătite după reţete vechi de 2.000 de ani.

"S-a gătit numai mâncare romană, mai ales că suntem într-un sit roman: lipii cu pastă de brânză, amestecată cu rută, usturoi, coriandru, smântănă", a explicat o expozantă.

În plus, oaspeţii găzduiţi de romani au putut vedea care era traiul umil al predecesorilor nostri.

"Se prelucrează lemnul, se făceau boluri, boluri de lemn, farfurii, picioare de scaune, orice obiect rotund, mânere pentru arme", a precizat un meşter popular.

Organizatorii plănuiesc să repede evenimentul de mai multe ori pe an.

"Am vrut să promovăm arheologia şi dragostea şi respectul pentru istoria noastră şi pentru protejarea patrimoniului", a afirmat Carmen Ciongra director general al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj.

Administratorul sitului a făcut paşi importanţi pentru a obţine o investiţie de 5 milioane de euro din fonduri europene şi vrea să transforme amfiteatrul într-un veritabil loc de spectacole.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri