Două troleibuze noi pe străzile Clujului

Data publicării:
2 noi troleibuze

Noile maşini au fost cumpărate în contextul în care mai mult de jumătate dintre autobuzele şi troleibuzele din Cluj au perioada de folosire expirată şi ar trebui schimbate.

Produse în Franţa şi asamblate la Arad, noile troleibuze vor circula pe cele mai aglomerate rute din Cluj-Napoca. Acestea se adaugă celorlalte cinci maşini noi care au intrat în trafic în acest an.

"Preţul unui troleibuz este de 1,9 milioane de lei. El este dotat cu toate cele necesare unui transport decent, de la platforma care coboră pentru ca femeile cu cărucioare sau persoanele cu dizabilităţi să poată urca în autobuz, la afişaj cu LED, în interior, camere de luat vederi", explică primarul Emil Boc.

Durata de viaţă a noilor vehicole este de 15 ani, iar în luna ianuarie a anului viitor vor intra în circulaţie încă trei noi troleibuze.

Din 2014, transportul în comun se va extinde şi spre comuna Feleacu, aflată la 10 kilometri de municipiul Cluj-Napoca.

"Vor beneficia de transportul pe ruta metropolitană şi mă refer aici la comuna Feleacu, propriu-zis satul Vâlcele şi satul Gheorgheni", precizează Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Preţurile biletelor şi abonamentelor pentru noile rute urmează să fie stabilite în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri