Fostul adjunct al şefului IPJ Bihor rămâne în arest preventiv

Data publicării:
usa judecatorie

ACTUALIZARE. Procesul a fost amânat chiar la primul termen.

"Cauza s-a amânat, datorită solicitării celuilalt coinculpat, pentru a-şi angaja un avocat", a declarat Răzvan Doseanu, avocatul inculpatului.

Avocaţii poliţistului au cerut ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, invocând lipsa pericolului public.

"Dumnealui nu a influenţat în niciun fel ancheta. Am solicitat înlocuirea măsurii fie prin măsura preventivă a controlului judiciar, fie chiar cu măsura arestului la domiciliu", a mai precizat avocatul inculpatului.

Instanţa a decis însă ca Ioan Brîndaş să rămână în arest preventiv. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 22 mai.

Ioan Brândaş se află în vizorul autorităţilor încă din septembrie anul trecut, când procurorii DNA au fost sesizați că a divulgat informaţii confidenţiale dintr-o investigaţie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ce viza un grup de afacerişti cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Mai mult, se pare că poliţistul a finanţat funcţionarea acestor firme, cu bani daţi sub formă de împrumut cu camătă. Astfel, ar fi obţinut peste 75.000 de euro.

Informaţiile privind percheziţiile erau intermediate şi transmise celor vizaţi, de Răzvan Andronache, afacerist bihorean, cercetat şi el în această cauză, pentru complicitate la favorizarea infractorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri