Sari la conținut

Mierea românească, mai apreciată de străini

Printre cei peste 100 de fermieri veniţi din toate colţurile ţării s-a aflat şi un arădean, cu peste 20 de ani de activitate în domeniu. La standul său, cumpărătorii au găsit miere ecologică, obţinută de la albinele care nu sunt tratate cu antibiotice şi care îşi iau nectarul din zone nepoluate. Aici au găsit şi cel mai scump produs al târgului: un fagure.

"Este cu miere de salcâm, conţine în jur de 4 kilograme de miere, a explicat apicultorul.

Românii consumă de trei ori mai puţină miere decât europenii. În aceste condiţii, apicultorii sunt nevoiţi să îşi vândă marfa în străinătate pentru a avea profit.

"În străinătate se consumă cu mult mai mult, iar când vin clienţii în România, cumpără pentru mai mult timp", a mai precizat acesta.

Specialiştii atrag atenţia că nu toţi consumatorii ştiu cum să folosească mierea.

"Mierea nu trebuie încălzită, mierea cristalizează, e un proces natural al acesteia. Mierea poate să fie consumată în stare cristalizată fără niciun fel de probleme", a explicat dr. ing. Radu Pandrea, organizator al Târgului de Miere.

Un borcan de miere polifloră sau de mană a putut fi cumpărat cu preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei.