Procurorul-jucător s-a distrat şi cu bani de la Cluj

Data publicării:
PROCUROR

Avocatul Anatol Pânzaru spune că, anul trecut, procurorul de la DIICOT Buzău a cerut efectuarea unei percheziţii la o adresă din Cluj-Napoca, într-un dosar penal de trafic de droguri. Cu această ocazie, au fost ridicaţi peste 300.000 de lei, însă nici el, nici clientul său nu au văzut la dosarul cauzei vreo dovadă legată de depunerea banilor confiscaţi.

"Vrem să clarificăm dacă banii care au fost ridicaţi în cursul lunii iunie 2012 cu ocazia percheziţiei în vederea confiscării sunt cei care, potrivit comunicatului DIICOT și mass-media, nu pot fi justificați de reprezentantul DIICOT. În august am cerut să mi se prezinte actul justificativ de consemnare a sumelor de bani confiscate. În august nu am primit niciun răspuns. În septembrie am continuat demersurile și iarăși nu ni s-a răspuns", spune avocatul Anatol Pânzaru.

Procurorii au început o ancheta internă la DIICOT Buzău, la începutul lunii octombrie, după ce au fost sesizați că magistratul nu a returnat la timp suma de 10.000 de euro, primită de la structura centrală pentru organizarea unui flagrant. În urma verificărilor, procurorii au descoperit că nu doar acești bani au dispărut: o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii indisponibilizaţi în cursul altor anchete penale, era de negăsit.

Anchetatorii suspectează că toți acești bani au fost cheltuiți la jocuri de noroc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri