Salvatori de profesie

Data publicării:
310114 RINICHI

ACTUALIZARE: Operaţia de transplant efectuată la Cluj s-a încheiat cu succes. Tânărul este acum la Terapie Intensivă, sub supravegherea atentă a medicilor.

O parte dintre organele recoltate, la Sibiu, de echipa din care a făcut parte şi acesta, au ajuns la Cluj-Napoca. Este vorba despre un rinichi şi pancreasul care îi dau şansa la o nouă viaţă unui tânăr de 34 de ani, din localitatea Unirea din judeţul Alba.

Nicolae Albu se luptă cu diabetul de mai bine de 17 ani. În urmă cu 2 ani, a aflat că suferă şi de insuficienţă renală. Astfel, viaţa lui de zi cu zi presupunea şi deplasări la dializă.

"În 2010 m-am îmbolnăvit de retinopatie diabetică, mi-am pierdut vederea 3 luni, am avut 9 operații cu laser, după care am rămas fără vedere, într-o lună și 3 zile. M-am conformat și cu dializa, dar am sperat, totuși, la un transplant care mai schimbă și viața un pic și ... a doua zi să nu mai pleci la dializă și mai stai acasă cu familia, cu copilul", a spus Nicolae Albu.

Echipa de urologi din Cluj a participat şi la prelevarea de organe de la Sibiu.

"Am putut să salvam mai multe persoane... ficatul la București, rinichiul și pancreasul, la Cluj. S-au mai recoltat oase, tendoane și cornee, ceea ce înseamnă mai multe persoane care vor fi salvate", a declarat medicul Dan Luscalov.

Printre medicii care au participat la prelevarea organelor a fost şi Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, care a şi fost externat de la Cluj a doua zi după tragicul eveniment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri