A murit la două zile după naştere

Data publicării:
spitalul judetean-1

Totul a început în urmă cu aproape opt luni. Mihaela s-a dus de urgenţă la spital întrucât avea dureri în partea dreaptă a abdomenului. În urma controalelor de specialitate a reieşit că este însărcinată, dar că are şi o problemă de sănătate ce trebuie rezolvată cât mai urgent.

Medicul-şef al Secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, dr. Victoria Bădărău, a precizat că situaţia pacientei a fost dezbătută în cadrul unei comisii ce a fost întocmită la nivelul unităţii sanitare.

„S-a ajuns la concluzia că pacienta trebuie operată. Mai exact, trebuia să i se facă nefrectomie, adică extirparea rinichiului, cu tot cu formaţiunea tumorală. Şansele sale de supravieţuire erau foarte mari, după operaţie. Nu s-ar fi ajuns aici. Trebuia, însă, să renunţe la sarcină.

După ce-şi revenea, ea ar fi putut să rămână din nou gravidă”, a spus medicul-şef. Toate aceste detalii au fost prezentate familiei, adaugă dr. Bădărău, dar cu toţii au dorit să obţină şi o a doua opinie, aşa că au plecat la Bucureşti. Şi aici, însă, explicaţiile au fost aceleaşi, spune medicul-şef. „N-a vrut să fie operată, n-a vrut să întrerupă sarcina”, a completat dr. Bădărău.

A născut şi a murit

Mihaela a reuşit să ducă sarcina până la 34 de săptămâni, însă starea sa de sănătate s-a deteriorat tot mai mult în acest timp. „Pacienta a fost dusă în sala de naştere de urgenţă, unde a adus pe lume o fetiţă ce cântărea puţin peste două kilograme.

A reuşit să o vadă, să o ţină în braţe, însă s-a stins din viaţă în aproape 48 de ore”, a declarat medicul-şef al ATI. Dr. Bădărău a spus că Mihaela slăbise foarte mult, cântărea în jur de 30 de kilograme. „Sarcina a evoluat favorabil, însă în detrimentul mamei”, a spus medicul-şef. Fetiţa sa, care va fi botezată Maia Mihaela, cântăreşte puţin peste două kilograme, iar starea sa de sănătate este bună.

Cu toate acestea, şeful Secţiei de Neonatologie a SCJU, dr. Livica Frăţiman, a declarat că Maia Mihaela necesită o supraveghere atentă. „Va avea nevoie de multă dragoste din partea familiei”, spune dr. Frăţiman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri