Au tras la ţintă. Oficialităţile constănţene şi-au testat abilităţile de trăgător cu puşca şi pistolul

Data publicării:
mazare la tinta

Primul care a intrat în poligon a fost primarul Constanţei. A cerut un pistol Beretta şi a ales o ţintă aflată la 20 de metri distanţă.

Radu Mazăre, primar Constanţa: "E? Putem să o punem de o revoluţie! Zii, domnu, e bine? La 20 de metri deja e război. Am făcut Institutul de Marină şi 4 ani de zile eram la trageri la ora 6 dimineaţa, eram în poligon trăgeam cu PM-ul, cu pistolul mitralieră după care mergeam la examene".

Mai puţin experimentat în ale tirului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a ieşit destul de repede din poligon, mândru de cât de bine a reuşit să tragă cu arma.

Cristinel Dragomir, vicepreşedinte CJC: „La ce distanţă? la 15 metri Mulţumit? Da eu sunt foarte mulţumit. Nu am mai tras de foarte multr timp, nu sunt un trăgător consecvent".

Şeful său nu s-a grăbit deloc. A intrat pe culoarul de tragere nu cu unul, ci cu două pistoale, un Berreta şi un Glock.

„La ce v-aţi gândit când aţi tras la ţintă? Ştiu eu la ce m-am gândit. La Cotroceni m-am gândit foarte mult", a spus Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. 

La eveniment, invitat de onoare a fost Sorin Babi, campion olimpic la tir, la Seul în 1988, care s-a arătat extrem de încântat de noul poligon din România.

Sorin Babi, fost campion olimpic la tir: „Este unul dintre cele mai elegante, cel mai frumos, cochet şi sper să putem să aducem şi nişte sportivi pentru pregătire aici. Cu un picuş de adaptare se poate."

Din această săptămână, oricine doreşte să testeze senzaţia de a trage cu pistolul sau puşca la ţintă poate merge în poligonul aflat la marginea oraşului.

O şedinţă, care include închirierea unei linii de tragere, împreună cu un instructor, ţintă şi 15 cartuşe, costă 75 de lei.

De reţinut că pentru a trage la ţintă, în poligon, nu este nevoie de permis de port-armă.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri