Sari la conținut

Carne stricată servită turiştilor. Inspectorii ANPC au verificat trei restaurante din Mamaia

După ce au verificat prima autoservire, inspectorii au spus că au găsit alimente congelate, fără etichete, sau lăsate în căldură pe mesele din bucătărie. Administratorii îi contrazic.

Inspectorii ANPC au suspendat activitatea restaurantului până când administratorii vor remedia deficienţele.

Următoarea terasă controlată, alte nereguli. Aici s-au găsit alimente râncezite, iar proprietarii s-au ales cu o amendă consistentă: 20.000 de lei.

"Brânză mucegăită, caşcaval. Nu ştiu ce Dumnezeu mai e aici. Ardei cu floare!", a constatat şeful ANPC.

Dorina Miulescu, aministrator terasă: Dacă cumva vedem că s-a stricat, nu le dăm. Se mai întâmplă să nu le vezi că sunt stricate, staţi puţin! Facem curăţenie, dar pur şi simplu un borcan nu-l vezi.

O a treia terasă, aceeaşi poveste. Alimente expirate şi amenda maximă.

Marius Dunca, preşedintele ANPC: "Am crezut că anul acesta nu o să mai descopăr lucruri pe care le-am descoperit anul trecut. Să vedem dacă-şi mai pot permite să facă asemenea lucruri."

Controalele ANPC vor continua toată vara.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban