Concurs marca Ivan Patzaichin 26 de pescari s-au întrecut la un concurs de canotci, pe Dunăre

Data publicării:
barca pe Dunare

13 canotci s-au aliniat la start în competiţia pescarească. Concurenţii, câte doi în fiecare barcă au fost selectaţi dintre localnicii satelor dunărene, oameni ai locului pentru care mânuirea pagaiei nu înseamnă niciun secret.

A fost o întrecere strânsă şi palpitantă, pe o distanţă de 2 kilometri, cu schimbari de locuri pe parcursul traseului.

"Am avut incredere unul in altul si ne-am motivat, ne-am motivat mult. Şi din Deltă, de la rame, din antrenament, în fiecare zi la scule", ne-a spus Leonid carp, unul dintre câştigătorii competiţiei.

Coechipierul lui, George Ţuţuianu,  a vrut încă de la fluierul de start ca Dunavăţul lui natal să fie pe cel mai înalt loc de pe podium. Nu are nici 18 ani împliniţi, în schimb are ambiţie cât pentru o comunitate-ntreagă şi a demonstrat că poate să-i învingă până şi pe cei mai experimentaţi pescari din Deltă.

Mentorul competiţiei de pe Dunăre, Ivan Patzaichin, recunoaşte că şi-ar fi dorit ca echipa satului său natal, Mila 23, să îşi păstreze poziţia supremă obţinută anul trecut, în aceeaşi întrecere pe apa.

"I-aş fi oferit o tactică frumoasă. Care e aceasta? Să speculeze adăpostul, să speculeze adăpostul şi de curent şi de vânt, pentru că Dunărea din fericire curge şi atunci trebuie să stii curenţii", a declarat fostul campion olimpic, Ivan Patzaichin.

Întrecerea a continuat cu un concurs de canotci de 10+1, pe lacul Ciuperca. Finalul  Festivalului bărcilor cu vâsle a fost rezervat celor peste 100 de participanţi la Turneul Internaţional al Dunării, un proiect internaţional în care echipe experimentate de sportivi vâslesc 2516 kilometri, de la izvoarele fluviului, până în Deltă.

Reporter: Anca Medrea
Operator: Catalin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri