Explozie într-un bloc din Constanţa din cauza unei butelii

Data publicării:
explozie butelie pompier

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia a vrut să-şi monteze butelia de la aragaz, dar şi-a dat seama că e defectă. Omul a vrut să se asigure că nu se înşeală şi a aprins un chibrit. În secunda imediat următoare, butelia a explodat.

O bubuitură puternică i-a scos din case pe vecinii bătrânului. Pereții imobilelor s-au zguduit ca la un seism de intensitate mare.

"Am crezut că e cutremur la început, dar apoi ne-am dat seama că a fost o explozie la etajul trei. Proprietarul de la trei care el se ferea să nu-i explodeze ceva, că i-am zis să punem gaze şi a zis nu că o să-i explodeze, şi lui i-a explodat", a spus unul dintre vecini.

Vecinii au fost cei care au cerut ajutorul pompierilor. Aceștia au intervenit în scurt timp și au înlăturat orice pericol. Motivul pentru care s-a produs explozia pare greu de crezut chiar și pentru autorităţi.

"Butelia de la aragazul respectiv scăpa gaze, a luat butelia, s-a deplasat cu ea către baie, pe tot parcursul de pe balcon la baie s-a creat o acumulare de gaze şi a încercat cu flacără deschisă să vadă dacă mai scapă gaze butelia", a spus cpt. George Nicolae, purtator de cuvânt ISU Dobrogea.

În urma exploziei, holul, baia și balconul în care a avut loc deflagraţia au fost parțial distruse. Fumul a pătruns și în apartamentul vecinului de la ultimul etaj, care a avut ghinionul să rămână şi fără geamuri la balcon.

Bărbatul responsabil cu producerea exploziei va trebui să suporte şi cheltuielile pentru pagubele pe care i le-a produs vecinului său.

reporter: Daniel Leancă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri