Ore de sport pe malul Dunării. 800 de elevi fac educaţia fizică afară, pentru că nu au sală de sport

Data publicării:
frig ostrov sport1

 

Orele de educaţie fizică încep de fiecare dată cu o încălzire de 15 minute, pe care elevii din Ostrov o fac în timp ce parcurg pe jos, peste cinci sute de metri de la şcoală până la terenul de educaţie fizică.

Ion Mardare este unul dintre elevii care îndură cu stoicism temperaturile scăzute de afară.

Elevii spun că mai mereu răcesc. Dar cum orele sunt obligatorii, nu pot să stea departe de terenul de sport.

Dan Stroe este profesor de educaţie fizică la şcoala din Ostrov de 40 de ani. Este dezamăgit că în condiţiile date nu se pot atinge toate obiectivele orelor de sport.

Dan Stroe, profesor sport: "Cu condiţiile acestea mititele am avut elevi care nu au fost campioni, dar au fost pe locul 2 sau 3, cârmaci la caiac canoe, rugbysti, baschetbalişti".


Primarul comunei spune că există un proiect pentru construirea unei săli de sport. În luna septembrie a anului trecut ar fi trebuit să fie inaugurată. Numai că bani în bugetul comunei nu au fost, aşa că nici sala nu s-a mai ridicat.

Nicolae Dragomir, primar Ostrov: "E o investiţie destul de serioasă. Cea mai mică, din câte ştiu eu, cea mai mică sală de sport costă în jurul la 12 miliarde de lei ( n.r. - vechi), bani pe care nu reuşim din bugetul local să dispunem de ei".

Cu toate acestea, primarul speră ca Guvernul să-i dea fonduri ca să îi ajute pe elevi şi pe profesori să facă sport, în mod civilizat.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri