Beneficiarii din judeţul Olt nu se înghesuie la alimentele UE  

Data publicării:
210114 ajutoare UE

În Slatina doar 20 la sută din persoanele care beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană le-au şi ridicat. Motivele: fie nu au fost informaţi, fie le-a fost ruşine. Acum, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială se gândesc cum să redistribuie alimentele către alţi oameni.

La nivelul judeţului Olt sunt câteva mii de locuitori care nu s-au prezentat să-şi ridice alimentele de la Uniunea Europeana. Administraţiile locale au încercat în luna decembrie să dea ajutoarele neridicate prin actualizarea listelor de beneficiari, însă fără niciun rezultat. Se gândesc să le redistribuie din nou, de miercuri.

„Şomerii indemnizaţi, 45% şi şomerii neindemnizaţi, culmea şi ei fără venituri, decât aproape 9%, de fapt este 8,8%. Dar ne-am blocat undeva la 80% din cantitatea de alimente pe care trebuia să lo distribuim. În aceste condiţii, am obţinut acordul Consiliului Judeţean de a redistribui alimentele aceloraşi categorii de beneficiari.”, a declarat Nora Ramona Popescu, directorul executiv al Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Olt.

La nivelul judeţului Olt, pe listele întocmite de autorităţi cu cei îndreptăţiţi să primească ajutoare alimentare de la UE s-au aflat aproape 70.000 de beneficiari. Cei mai mulţi dintre ei, 5.000, îşi au domiciliul în Slatina. Oamenii spun însă că informaţia nu a ajuns la ei.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Olt se gândesc că slătinenii nu s-au înghesuit la ajutoare pentru că, fie le este ruşine, fie nu au nevoie de ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri