Carne de porc fără acte de provenienţă în Piaţa Centrală din Craiova

Data publicării:
181213 CARNE PORC

Control de proporţii, astăzi, în Piaţa Centrală din Craiova. Inspectorii Departamentului Antifraudă din cadrul ANAF au dat iama în magazinele cu produse din carne. Aceştia au descoperit că nu toţi comercianţii aveau acte pentru produsele din carne pe care le comercializau şi au aplicat amenzi contravenţionale.

Inspectorii Departamentului Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au verificat simultan toate magazinele care comercializau carne în hala din Piaţa Centrală.

Oamenii care veniseră în Piaţa Centrală pentru a cumpăra carne înainte de sărbători au avut surpriza să găseacă magazinele închise.

În urma controlului, inspectorii au găsit mai multe nereguli.

„Una dintre problemele constatate a fost lipsa actelor de provenienţă sau cel puţin invocarea unor varii motive pentru neprezentarea acestora. S-a considerat legal că acestea lipsesc şi nu există, motiv pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în consecinţă. În momentul în care vor fi centralizate rezultatele controlului vor fi date publicităţii”, a spus Alexandru Cristea, purtător de cuvânt ANAF.

Comercinaţii care nu au acte pentru mărfurile oferite la vânzare riscă amenzi de la câteva sute de lei până la zeci de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri