Comandorul Alexandru Popa a vorbit la Craiova despre "Ultimul zbor cu soții Ceaușescu"

Data publicării:
041213 ULTIMUL ZBOR

Ultimul zbor cu elicopterul al soţilor Ceauşescu a fost descris la Craiova. Comandorul Alexandru Popa, cel care a transportat trupurile neînsufleţite ale dictatorului şi soţiei sale de la Târgovişte la Bucureşti, în 1989, le-a povestit craiovenilor toate amintirile. Şi asta o dată cu lansarea cărţii sale "Ultimul zbor cu soţii Ceauşescu", la Biblioteca Aman din Craiova.

Unitatea noastră a primit misiunea să se deplaseze două elicoptere de la Boteni pe stadionul Ghencea, Bucureşti, fără a ştii ce urmează să executăm”. Aşa încep relatările pilotului care a fost de serviciu în misiunea de pe 25 decembrie 1989, zi în care au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Alexandru Popa era comandant de escadrilă de elicoptere la Unitatea de Aviaţie din Boteni, judeţul Argeş. El a detaliat momentele din timpul zborului, când a transportat trupurile neînsufleţile ale dictatorilor de la Târgovişte la Bucureşti.

Toate memoriile le-a relatat detaliat în cartea sa "Ultimul zbor cu soții Ceaușescu". Cartea autobiografică "Ultimul Zbor cu soţii Ceauşescu" a fost lansată la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri