Hisham Tageldin, medicul sudanez care tratează 2.500 de români

Data publicării:
MEDIC

În timp ce medicii din România părăsesc spitalele pentru salarii mult mai mari oferite în străinătate, un medic de familie din Dolj, originar din Sudan, nu se gândeşte să plece vreodată de la noi. Mai mult, medicul se implică în viaţa comunităţii în care trăieşte, a deschis un centru medical non-stop, iar la consultaţii vin bolnavi şi de la zeci de kilometri distanţă. Dacă la început oamenii l-au primit cu retincenţă, acum nu l-ar mai schimba pe nici un medic român.

Medicul îşi încurajează pacienţii care îi trec pragul cabinetului. Oamenii îl iubesc şi recunosc că nu l-ar schimba pe niciun alt medic de la noi.

"Vorbeşte foarte frumos cu lumea, chiar dacă nu e român. Mai frumos vorbeşte ca un român. Nu se răsteşte la om", a spus un bărbat.

Medicul Hisham Tageldin nu refuză niciun pacient. Zilnic străbate zeci de kilometri, pentru că îşi vizitează şi acasă pacienţii.

Nu numai pacienţii îl iubesc, ci şi oamenii din comună.

Medicul a câştigat şi simpatia autorităţilor locale. Primarul din Bulzeşti se gândeşte acum să-i facă un paşaport simbolic de oltean.

"Într-o glumă făcută ceva timp în urmă, dl. Vişan l-a numit oltean sudanez. Voiam să facem undeva gluma mai bună, făcându-i şi un paşaport de oltean, exact după modelul celor de la Slatina", a spus Gin Sorescu, primarul comunei Bulzeşti.

Hisham Tageldin a venit din Sudanul de Nord în România în anul 1988. După ce a terminat Facultatea de Medicină s-a stabilit în Mischii-Dolj şi a devenit medic de familie pentru 2.500 de pacienţi din trei judeţe: Olt, Dolj şi Vâlcea. Nu ar pleca niciodată de aici, pentru că, spune el, nu banii primează, ci satisfacţia pe care o are în fiecare zi muncind.

„Omul munceşte în viaţa asta, aşa mă gândesc eu, dintr-o satisfacţie financiară, să aibă, sau satisfacţie socială. Eu am ales satisfacţia socială", a spus Hisham Tageldin, medic de familie.

Planurile de viitor ale medicului sudanez sunt mari. Visează acum să facă din centrul de permanenţă unul pentru urgenţă. Se mândreşte cu faptul că este singurul centru de permanenţă din ţară dotat cu ambulanţă, însă acum vrea să-l transforme într-un mic spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri