Îmbrânceli la distribuirea alimentelor de la UE la Craiova. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor

Data publicării:
041113 IMBRANCELI

Îmbrânceli şi scandal la Craiova, la distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. Oamenii nu au mai respectat listele de ordine şi au forţat intrarea în depozit. S-au îmbrâncit şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i linişti.

Sute de oameni au venit încă de la primele ore ale dimineţii la Centrul Expozitional din incinta RAT Craiova, acolo unde sunt distribuite ajutoarele de la Uniunea Europeană. Deşi au fost întocmite liste în ordine alfabetică cu numele persoanelor care urmau să intre în posesia alimentelor, acestea nu au mai fost respectate, aşa că s-au format cozi ce s-au întins pe zeci de metri.

Autorităţile speră ca oamenii să înţeleagă faptul că trebuie să respect programarea.

„Deocamdată, oamenii nu respectă programarea care s-a făcut pe litere, dar ştim din experienţa anului trecut, considerăm că poate numai astăzi sau mâine o să fie un astfel de moment”, a spus Ioana Stoian, directorul executiv al Direcţiei de Administraţie Publică şi de Asistenţă Socială.

Alimentele au fost distribuite cu o întârziere de aproximativ o lună, pentru că pe stoc nu au fost conservele de carne. De aceste ajutoare beneficiază oamenii cu venituri mici. Fiecare persoană primeste făină, mălai, paste făinoase, ulei, roşii în suc propriu, zacuscă, conservă din carne de porc şi zahăr.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri