Microbuzele şcolare, arhipline. Peste 30 de elevi din Dolj, înghesuiţi într-un autovehicul de 17 persoane 

Data publicării:
180913 microbuze scolare

Microbuze şcolare arhipline şi şoferi de autocare nedormiţi. Asta au descoperit poliţiştii de la Rutieră şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Dolj. Totul în cadrul unei acţiuni care a avut loc în această dimineaţă. În urma raziei, oamenii legii au aplicat zeci de amenzi.

Poliţiştii au găsit nereguli de la primul microbuz oprit. Un şofer ducea la şcoala din Bratovoieşti peste 30 de copii într-un autovehicul în care ar trebui să intre maximum 17 persoane. Înghesuiţi ca sardinele şi fără centuri de siguranţă, elevii stăteau mai mult în picioare sau erau puşi câte doi pe un scaun.

„Aceste microbuze aparţin primăriilor, în general, şi fondurile lor sunt cum sunt. Dar trebuie respectată legea”, spune Sorinel Beşteliu, reprezentant al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Nereguli au fost descoperite şi la autocare. Acţiunea face parte dintr-o campanie desfăşurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„S-a verificat atât starea tehnică a vehiculelor destinate acestei categorii de transport, precum şi îndeplinirea condiţiilor legale de către conducătorii auto, respectiv deţinerea atestatelor profesionale şi, bineînţeles, conştientizarea acestora cu privire la consumul de băuturi alcoolice”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Acţiunea de verificare a microbuzelor şcolare va continua zilele următoare, pe mai multe trasee din judeţ.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri