Minerii de la Complexul Energetic Oltenia, în minivacanţă

Data publicării:
140813 mineri liber

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia se vor bucura de o minivacanţă, de Sfânta Maria. Dacă ziua de mâine este liberă, prin hotărâre de Guvernului, vineri, minerii vor avea liber, în urma unei decizii a directoratului.

Ziua liberă de vineri va fi recuperată de cei 13.000 mineri pe data de 25 august. Ortacii vor fi plătiţi dublu şi astfel vor recupera şi banii pentru una din zilele din luna iunie, când au stat acasă în concediu fără plată.

„Conducerea CEO şi-a luat angajamentul, în luna iulie, că se vor recupera din zilele pe care le aveam noi pierdute în luna iunie. Cu acestă ocazie, într-adevăr, se va mai recupera încă o zi pierdută, adică fără plată pentru luna iunie. E o treabă benefică”, a precizat Gheorghe Etăgan, secretar general FNME

Vor avea program normal de lucru doar cei care asigură livrarea de energie şi transportul cărbunelui. În momentul de faţă, în depozitele carierelor şi termocentralelor se găsesc peste 2 milioane de tone de cărbune, suficient pentru producţia de energie din zilele libere.

„Cei din zona de livrări şi cei care asigură paza şi întreţinerea perimetrelor, vor fi la lucru, urmând ca fiecare conducere să asigure, totuşi, recuperarea banilor şi de către cei care sunt programaţi în ziua de vineri la lucru”, Aurel Medinţu, director Divizia Energetică CEO

Lunile iulie şi august au fost benefice pentru Complexul Energetic Oltenia. Din cauza secetei, vânzarea energiei verzi a trecut pe locul doi, pe când energia termo s-a vândut foarte bine. Compania livrează, în medie, 1.500 de megawaţi pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri