Mistreţii terorizează o comună din Vâlcea. Porcii sălbatici au făcut praf recoltele oamenilor  

Data publicării:
020714 mistreti

O comună din Vâlcea este terorizată de mistreţi. Locuitorii privesc neputincioşi cum recoltele lor sunt distruse de porcii sălbatici. După ce au rămas fără cartofi şi porumb, au cerut sprijin, însă autorităţile sunt legate la mâini, vânatul mistreţilor este interzis deocamdată.

Elena Merişescu are 70 de ani şi de când se ştie nu a văzut aşa ceva. Locuieşte la 50 de metri de şoseaua naţională şi s-a trezit cu grădina distrusă de porcii mistreţi. Nu îşi imagina că au atâta curaj şi nu se sinchisesc nici de câini.

Zeci de grădini distruse, garduri rupte şi culturi scoase din pământ. Oamenii sunt disperaţi şi nu ştiu cine îi poate ajuta. Au rămas fără produsele cu care se aprovizionau pentru iarnă.

Autorităţile locale au primit zeci de sesizări, însă nu pot face nimic. Au informat Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare. Primarul din Pietrari s-a trezit şi el cu două hectare de cartofi distruse în totalitate.

“Au ce să mănânce. Nimeni nu îi atacă. Pentru ei nu există boli şi dăunători. Noi îi hrănim bine pentru că pe acolo unde ne cultivăm terenurile găsesc şi porumb, găsesc şi cartof.”, a spus Nicolae Moraru, primarul comunei Pietrari.

Sezonul de vânătoare la mistreţi se deschide la 1 august. Locuitorii se tem că până atunci vor rămâne şi fără grâu. ITRSV Vâlcea a găsit o soluţie de moment.

Locuitorii din Pietrari spun că au văzut multe scroafe cu câte 10, 12 purcei şi cred că numărul de mistreţi va fi din ce în ce mai mare, iar problemele lor se vor agrava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri