Pieţe goale în această perioadă, în Craiova  

Data publicării:
300114 piete

Peisaj dezolant în pieţele deschise din Craiova. Comercianţii au renunţat să mai vină cu marfă din cauza frigului. Cei care s-au încumetat totuşi să înfrunte gerul de afară, au venit cu fructe sau legume.  

În această perioadă, când temperaturile deseori scad sub zero grade, cu greu mai găseşti comercianţi în pieţele deschise din Craiova. Cele mai multe dintre mesele care altadată erau pline de legume şi fructe, acum sunt acoperite de zăpadă. Doar din loc în loc mai găseşti câte un comerciant care are câteva produse spre vânzare. Oamenii spun că vin în piaţă să vândă fructe şi legume, în ciuda frigului, pentru că asta este singura lor sursă de venit.

Unii comercianţi vin în piaţă şi pentru că au clienţi fideli, care nu pot să ajungă în alte părţi, pentru a face cumpărături.

De suferit au şi clienţii care nu prea au de unde să aleagă marfa. Spun că nu agreează să cumpere legume şi fructe din supermarketuri şi preferă piaţa. Ei îi înţeleg şi pe comercianţi şi spun că ar trebui acoperite şi aceste pieţe.

Conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova recunoaşte că nici în pieţele închise nu prea mai vin mulţi comercianţi, pentru că nu se poate asigura un confort termic adecvat, iar mărfurile sunt în pericol să îngheţe.

„Există şi temperatura scăzută. Noi încercăm să le creăm condiţiile necesare, care putem la bugetul pe care îl avem”, a precizat Cosmin Durle, director dezvoltare Pieţe şi Târguri Craiova.

Cât despre pieţele deschise din Craiova, 5 la număr, nu se ştie când se va putea investi pentru închiderea lor perimetrală, şi asta din cauza lipsei banilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri