Prime mai mari pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia  

Data publicării:
100114 PRIME CEO

Decizie neașteptată pentru cei 19.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Deşi sunt în somaj tehnic, conducerea a decis să suplimenteze valoarea primei pentru mineri și energeticieni cu 250 de lei și cu 100 de lei pentru cele câteva sute de angajați ai Electrocentralei Brăila, preluată recent de Complex.

Cei aproximativ 19.000 de mineri şi energeticieni au încasat de sărbători prime cuprinse între 400 şi 1.000 de lei.

Acum conducerea a decis să suplimenteze valoarea primei pentru mineri și energeticieni cu 250 de lei și cu 100 de lei.

„Situaţia financiară a societăţii a permis ca salariaţii C.E. Oltenia să beneficieze de o primă. Aceste prime au fost acordate pentru contribuţia adusă la rezultatele activităţii C.E. Oltenia din anul 2013” a precizat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia.

„Au fost economii semnificative, de aceea şi conducerea companiei şi-a putut permite să aprobe eliberarea acestor economii, aşa cum de altfel era şi legal”, a spus Gheorghe Etăgan, secretar general Mină Energie.

Conducerea a decis să dea ieri primele, dar banii vor ajunge la salariaţi abia săptămâna viitoare.

Minerii de la CEO au fost în mai multe rânduri în şomaj tehnic. Deciza a fost luată din cauza scăderii producţiei de cărbune de la 32 de milioane de tone, la 25 de milioane de tone, pe fondul unor probleme apărute la utilaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri