Studenţii craioveni vor putea opta, în următorii ani, pentru doctorate în China

Data publicării:
1811 DELEGATIE CHINEZA

O delegatie de profesori şi cercetători de la Universitatea Guangdong a vizitat astăzi Universitatea din Craiova. între cele două instituţii academice există un partenriat încă din anul 2012, iar acum s-au pus la punct detaliile colaborarii.  

Delegaţia chineză a venit la Craiova să viziteze Universitatea dar şi pentru a vedea care sunt ofertele pentru doctorat sau masterat. Conducerea Universităţii le-a prezentat oaspeţilor facultăţile de mecanică şi electrotehnică şi i-a asigurat că instituţia are experienţă în parteneriatele cu Universităţi din Europa şi nu numai.

"Avem o experienţă în dirijarea doctoratelor cu studenţi străini. De exemplu Universitatea a fost anul trecut a doua din România ca numar de doctoranzi care au primit burse de studii din partea Guvernului român şi Agenţiei Universitare a Francofoniei. Am avut zece doctoranzi din Africa.", a spus Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Invitaţii au avut numai cuvinte de laudă la adresa Universităţii din Craiova.

"Ştim deja că Universitatea din Craiova are o reputaţie foarte bună atât în domeniul educaţiei cât şi în domeniul cercetării. Este practic ceea ce ne interesează şi ne dă speranţe pentru viitoarea colaborare.",a declarat Su Yifan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii Tehnologice Guangdong.

Discuţiile cele mai avansate au fost despre studiile de doctorat. Doctoratul în cotutelă presupune ca cel care aspiră la acest titlu să aibă doi conducători de proiect în Universităţile partenere iar diploma să se obţină în ambele instituţii cu aceeaşi teză şi cu o comisie de susţinere mixtă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri