Târg de joburi pentru medicinişti, la Craiova. Sute de tineri şi-au căutat locuri de muncă în străinătate

Data publicării:
111113 JOB MEDICI

Târgul de cariere pentru personalul medical şi-a deschis, astăzi, porţile la Craiova, cu oferte puţine şi doar câteva zeci de joburi disponibile în ţări ca Germania, Franţa, Norvegia sau Danemarca. Tinerii au fost dezamăgiţi, pentru că angajatorii au cerut obligatoriu experienţă.  

Alexandru Ică are 27 de ani şi este absolvent de Medicină. Tânărul îşi face rezidenţiatul pe specializarea chirurgie, însă nu a găsit niciun job potrivit până în acest moment.

„Din câte văd, e un număr redus de standuri, Mă aşteptam la ceva mai mare, poate cu mai multe oferite”, a spus Alexandru Ică, medic rezident

Sute de tineri au vizitat târgul de joburi organizat special pentru cei care îşi doresc o carieră în străinătate, în domeniul medical.

„Mă interesa Franţa sau Anglia, însă pentru asistenţi medicali am văzut că nu prea au mare lucru. La o singură persoană am găsit aici că se cere experinetă doi ani”, spune o tânără.

Însă nu toţi candidaţii se încadrează profilului căutat. Majoritatea unităţilor spitaliceşti caută personal cu experienţă, iar cunoaşterea limbii străine din ţara respectivă este obligatorie.

„Sunt foarte mulţi medici rezidenţi sau tineri absolvenţi care au venit şi cărora, în momentul asta nu am ce să le ofer, dar am stabilit că ţinem legătura pentru la anul”, a spus Anca Dionisie, reprezentantul unei firme.

În schimb, salariile oferite sunt atractive.

„Un doctor rezident poate câştiga 2.500 de euro în Germania, asistenţii undeva la 1.500 de euro, 1.800”, a precizat Cătălin Lungu, organizatorul târgului de joburi.

Datele oferite de AJOFM Dolj arată că la sfârşitul lunii octombrie, în judeţul Dolj, erau peste 26.000 de persoane fără un loc de muncă, rata şomajului fiind în creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri