Trafic intens pe podul Calafat Vidin. Tot mai mulţi români aleg acest traseu pentru a ajunge în Grecia

Data publicării:
110814 AGLOMERATIE POD

Circulaţie intensă pe podul Calafat-Vidin. Numărul mașinilor care tranzitează podul s-a dublat, în ultima luna. Românii care pleacă sau se întorc din vacanțe preferă drumul pentru că este mai scurt. Poliţia de frontieră a suplimentat personalul.  

Peste 7.000 de mașini trec în fiecare săptămână pe podul Calafat-Vidin. Pentru românii care locuiesc în sudul şi vestul ţării şi vor să călătorească spre Grecia, este cel mai scurt drum.

Ca să facă faţă traficului, Poliţia de frontieră a suplimentat personalul.

''Pe parcursul unei zile se inregistreaza aproximativ 600 de mijloace de transport. Valorile fiind mai mari pe perioada de weekend când se înregistrează aproximativ 1500 de maşini şi 3500 de persoane zilnic, valorile find practic de 3 ori mai mari.'', a declarat Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al Poliței de Frontieră Dolj.

''Este într-adevăr agitaţie foarte mare în vamă. Tiruri multe, maşini mici cu oameni care pleacă în excursii.'', a spus Dorel Mitulețu, viceprimarul municipiului Calafat.

De la inaugurarea podului, în vara trecută, punctul de trece a frontierei Calafat-Vidin a fost tranzitat de aproximativ 550.000 de maşini și peste 1 milion de persoane. Taxa de traversare a podului Calafat-Vidin este de 6 euro pentru autoturisme şi 37 euro pentru camioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri