Vânzări record de ciocolată. O fabrică din Crasna, judeţul Gorj, are multe solicitări în luna cadourilor  

Data publicării:
061213 CIOPCOLATA

Ultima lună din an, supranumită luna cadourilor, aduce şi cel mai mare profit comercianţilor. Pentru că în decembrie se consumă şi cele mai multe dulciuri, producătorii îşi freacă mâinile de bucurie în această perioadă. Fabrica de ciocolată deschisă de o belgiancă la Crasna, în judeţul Gorj, produce în luna decembrie de trei ori mai mult decât în mod obişnuit.

Marie Carels a deschis o fabrică de ciocolată în luna aprilie a anului trecut. Deşi la început i-a fost greu să-şi vândă marfa, acum spune că are clienţi în Bucureşti, Timişoara, Craiova, Arad şi Târgu Jiu şi în luna decembrie abia face faţă comenzilor.

„Este un program mai mare, dublu, sigur dublu, şi angajăm mai mulţi oameni în plus”, a precizat Marie Carels.

Marie Carels cumpără materie primă în special din Belgia, dar a creat şi o reţetă de praline cu un ingredient specific zonei.

„O pralină foarte bună şi într-adevăr am înlocuit coniacul din Franţa cu palinca de prună din Buzeşti, din Crasna”, spune Marie Carels.

Fabrica de ciocolată are şapte angajaţi. În această perioadă cu toţii muncesc ore suplimentare, ca să facă faţă comenzilor.

„Mai mult de muncă, pentru că şi comenzile sunt mai mari", spune o angajată.

Fabrica de ciocolată de la Crasna produce în acest moment 40 de sortimente de dulciuri, iar vânzările din luna Decembrie sunt de trei ori mai mari în comparaţie cu o altă lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri