A crescut numărul apelurilor la 112

Data publicării:
viscol gl zapada-1

Un copil de 2 ani din Tecuci, care avea temperatură foarte mare a fost scos din nămeţi cu şenilata şi a fost adus la Spitalul de Copii din Galaţi.

dr. Mihai Polinschi director SAJ Galaţi: A trebuit să intervenim în colaborare cu colegii noştri de la ISU cu snowmobilul. Ei au mers în zona în care nu se putea intra cu ambulanţa şi au adus copilul până la limita zonei respective."

O femeie însărcinată în luna a noua a rămas blocată în comuna Pechea, pentru că Ambulanţa nu a putut ajunge până la ea.

dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi: „A rămas împotmolită, a fost scoasă de acolo. A ajuns la Pechea şi se încearcă cazarea ei până se mai deblochează drumurile la centrul medico-social de la Pechea."

Nu mai puţin de 185 de apeluri la 112 s-au înregistrat din momentul în care a intrat în vigoare codul portocaliu la Galaţi. Dublu faţă de o zi obişnuită.

dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi: "Multe dintre ele sunt într-adevăr pentru cazuri reale, cazuri deosebite, dar multe sunt datorate ieşirii fără rost a oamenilor în atmosfera aceasta foarte nefavorabilă."

În timpul misiunilor mai multe ambulanţe au rămas înzăpezite.

dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi: „Cu ajutorul altor oameni, cu ajutorul maşinilor, cu ajutorul tractoarelor, cu ajutorul utilajelor de la drumuri şi poduri au fost deszăpezite şi până la urmă şi-au încheiat misiunea."

Deşi deplasarea echipajelor de pe ambulanţă a fost mult îngreunată, pacienţii au ajuns în siguranţă la spital şi se află acum în grija medicilor.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri