BRĂILA. "Egreta" lui Nicolae Ceauşescu, fără cumpărători

Data publicării:
vila ceausescu

Tudorel Podgoreanu - șef district, fost cabanier: "Aceasta era intrarea principală, se intra în sufragerie, de acolo într-un hol unde erau două camere care aveau băi ambele."

Construită chiar înainte de Revoluţie, într-un luminiş de pe Insula Mică a Brăilei, cabana Egreta era, pe vremuri, locul pe care mii de turişti îl vizitau anual. Acum a devenit casa oamenilor fără adăpost.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Din cabana de vânătoare nu au mai rămas decât pereţii, acoperișul, o parte din lemnăria ușilor și a ferestrelor și..cam atât".

Reşedința urma să-l găzduiască pe Nicolae Ceaușescu. Au venit însă evenimentele din 1989 şi soarta clădirii avea să fie cu totul alta.

Tudorel Podgoreanu - șef district, fost cabanier: "Cabana a fost preluată de Direcția Silvică Brăila, a fost folosită pentru turiști străini, pentru vânătoare, a fost super frumos!"

"Se vânau rațe, gâște, bine.. porci mistreți doar când era sezonul lor, nu mereu și acum e pustiu, e o ruină" spune un localnic.

"Ne pare rău că nu mai e funcțională, clădirea e rezistentă, o clădire foarte bună" declară alt brăilean.

Cabana avea cinci camere cu şemineu şi lustre de cristal, iar în faţă era amenajat un heliport.

Aceasta a fost de altfel și ultima aterizare a vânătorilor străini în Balta Mică a Brăilei pentru că, un an mai târziu, aici s-au interzis vânatul şi pescuitul. Aşa că, din lipsă de fonduri, Direcția Silvică Brăila a scos Egreta la vânzare.

Vasile Dumitraș - purtător de cuvânt Direcția Silvică Brăila: "Nu am avut niciun fel de oferte, doritori care să depună o ofertă pentru a putea fi vândută. Ultima valoare pe care a fost scoasă la licitație anul acesta a fost de 390.290 de lei".

Cu 15 mii de euro mai puţin decât fusese evaluată iniţial.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri