Bulevard privat la Brăila

Data publicării:
bulevard privat

În aprilie 2012, terenul a fost cumpărat de Vasile Marinescu, un om de afaceri din Brăila, care a fost al treilea cumpărător al suprafeței din bulevard.

Investitorul și-a propus să amenejeze în zonă, o sală de sport. Ideea de afaceri a bătut pasul pe loc pentru că proprietarul nu a primit autorizație de construire.

Alexandru Dănăilă - viceprimar municipiul Brăila: "Am fost acționați în judecată de cel care a solicitat emiterea acestui document, instanța ne-a dat dreptate, pentru că indiferent dacă e proprietate privată un teren care este situat în zona de interes al municipiului pe acolo nu se poate construi nimic".

Ulterior, omul de afaceri brăilean a propus autorităților cedarea spațiului în schimbul unor terenuri. Idee pe care oficialii din primărie nu au agreat-o, pe motiv că pretențiile proprietarului sunt mult prea mari.

În semn de protest, omul a îngrădit porțiunea din bulevard cu mai mulţi stâlpi din beton aşezaţi pe asfalt, pe care a scris "Proprietate privată".

Vasile Marinescu - proprietar teren: "Să le cedez și să-mi dea o porțiune de teren în altă parte, de comun acord. Nu într-o zonă atractivă cum este asta, într-o zonă unde poți să-ți desfășori activitatea, să faci o investiție, să poți să faci ceva".

Alexandru Dănăilă - viceprimar municipiul Brăila: "Această măsură este una abuzivă din punctul meu de vedere. Astăzi se va da o măsură pentru ridicarea de către proprietar și probabil, în 24 de ore dacă nu se va conforma, împreună cu serviciul nostru din subordinea CLM vom interveni pentru eliberarea întregii zone, iar cheltuielile vor fi suportate de către proprietar".

Locuitorii din zonă sunt revoltați că zona de promenadă a orașului a fost înstrăinată de muncipalitate.

"Este clar un abuz. Deci, un domeniu public care e parc, în loc să fie întreținut pe bucățele ajunge să fie vândut pe bucățele. Nu se poate așa ceva!" spune un brăilean.

"Bulevardul ăsta a fost alinarea copilăriei mele. Nimic nu trebuia să fie aici, nici măcar un banner. Pe bulevard trebuia să fie trandafiri, bănci vopsite" declară alt localnic..

Autoritățile locale spun că vor găsi o soluție astfel încât brăilenii să nu-și piardă locul de promenadă.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri