Desfăşurare impresionantă de forţe la Galaţi

Data publicării:
exercitiu

Acţiunea a început cu un apel la 112.

"Avem 14 oameni care par a fi blocaţi în clădire. Nu ştim exact situaţia lor. Se aud zgomote ca şi cum ar fi accidentaţi. Vă rugăm să interveniţi" a fost apelul la 112.

Pentru salvarea victimelor au intervenit imediat echipajele SMURD şi cele ale Ambulanţei.

Cea mai grea operaţiune a constat în evacuarea unei victime cu ajutorul tirolienei.

Radu Murea, preşedinte Asociaţia Română de Salvare: "Salvarea de la înălţime durează foarte mult în general pentru că trebuie pregătite nişte echipamente. A fost pregătită de către departamentul nostru pentru salvări speciale din cadrul organizaţiei, departament format din alpinişti utilitari şi personal cu calificare tehnică pe aşa ceva."

Un incendiu izbucnit imediat după cutremur a necesitat şi intervenţia pompierilor.

Peste 70 de forţe au fost astăzi în teren pentru a se pregăti în cazul unei astfel de misiuni. Totul s-a petrecut într-un cămin lăsat în paragină de zeci de ani.

Bogdan Rodeanu, director Cămine-Cantine: "Este ultima utilitate pe care i-o dăm înainte de a-l introduce într-un proiect de reabilitare completă. Am folosit această clădire în scop educaţional şi pentru a instrui echipele de voluntari care activează în cadrul campusul studenţesc Galaţi."

La exerciţiu au luat parte jandarmi, poliţişti, pompieri, echipaje SMURD şi ale Ambulanţei dar şi salvatori voluntari atât din România cât şi din Turcia.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri