Incendiu pe 30 de hectare

Data publicării:
incendiu miriste

Cu puţin înainte de ora 15.00 un fum negru şi dens a acoperit cerul în dreptul localităţii Smârdan.

30 de hectare de stuf, din zona bălţii Mălina, au fost cuprinse de flăcări. Din cauza vântului focul s-a extins cu mare repeziciune şi ameninţa casele din zonă.

Gherghina Chelman - localnic: "Măcar zic: să fug afară. Dacă ia foc...cu atâta stufăraie. Niciodată nu a fost aşa. Ne-am speriat. Veneau dincolo. Uiaţi de acolo de unde mai iese şi acum fum, de nu ajunge nimeni acolo. De acolo au venit încoace, mari, înalte. Cred că a fost pus de cineva".

Angela Lupică - localnic: "Am venit aşa la grădină pentru că am aici vie şi când am văzut de la colţ de acolo. Mi-a fost frică pentru că bate vântul".

12 pompieri s-au chinuit cum au putut să stingă flăcările, mai ales că nu aveau acces în toată zona incendiată.

Eugen Chiriţă - purtător de cuvânt ISU Galaţi: "Intervenţia este grea pentru că terenul este impracticabil, e baltă, e mocirlă, dar s-au protejat la limită proprietăţile".

Inspectorii de la Garda de Mediu au demarat o anchetă.

Mărioara Gâtej - inspector Garda de Mediu: "Oricare ar fi fost scopul, igienizare, ecologizare nu se face prin incendiere. Oricum trebuie să purtăm o discuţie şi cu reprezentanţii primăriei Smârdan, pentru că terenul fiind în administrarea acestora au responsabilităţi".

Dacă va fi găsit vinovatul autorităţile vor da amenzi ce se ridică la peste cinci mii de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operatori: Bogdan Cazacu, Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri