Învățământul brăilean, la mila sponsorilor

Data publicării:
elevi banci

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila caută şi acum sponsori pentru organizarea olimpiadei naționale de limba română.

Încă 3.000 de lei le-ar mai trebui dascălilor pentru desfăşurarea în bune condiţii a concursului naţional, la care vor participa nu mai puţin de 350 de elevi și profesori din întreaga țară.

Daniel Kițu - inspector de limba română"Sumele prevăzute pentru masă, cazare în cazul copiilor și profesorilor însoțitori sunt destul de mici, în sensul în care pentru cazare și masă copil, suma bugetată de minister este de 50 de lei pe zi".

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei pentru olimpiada națională este în jur de 56.000 de lei.

Teoretic, această sumă ar trebui să acopere costul cu transportul de la unităţile de cazare la locul de susţinere a probelor, masa, cazarea şi rechizitele. Cât despre premii....

Cristina Anton, inspector școlar general delegat ISJ Brăila: "Nu au fost alocați bani pentru premii de la minister. Noi avem sponsorizări pentru premii în valoare de 8.500 de lei. De asemenea, au fost sponsorizări și în produse, de la o societate în valoare de 1.043 de ron".

Autoritățile locale spun că au mâinile legate, dar promit în schimb, că le vor asigura copiilor, transportul gratuit în oraș, dar și premii speciale, precum tablete și cărți.

Aurel Simionescu - primarul municipiului Brăila: "Îi ajutăm cu transportul, îi ajutăm cu niște diplome pe care trebuie să le facă, mape pentru juriu, niște flori".

Etapa naţională a Olimpiadei la Limba şi Literatura Română pentru ciclul gimnazial se va desfăşura anul acesta la Brăila, în perioada 6 - 10 aprilie.

Decizia Ministerului Educaţiei vine ca o recompensă, în urma rezultatelor bune obţinute de elevii brăileni la examenele naţionale şi la concursurile şcolare de limba română.

Reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri