Promisiuni de micşorare a preţului gigacaloriei

Data publicării:
calorifer1

În acest moment, preţul gigacaloriei pe care îl plătesc gălăţenii este de 247,30 de lei. Dacă aleşii locali vor aproba micşoarea gigacaloriei asta ar duce, automat, la facturi mai mici la căldură.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Avem în plan, sper ca în următoarea şedinţă de Consiliu Local să fie aprobat proiectul de hotărâre prin care să micşorăm preţul la gigacalorie, este un lucru real, nu e nici de campanie".

În condiţiile în care sistemul public de termoficare este în moarte clinică, din cauza datoriilor uriaşe pe care Apaterm le are de încasat de la populaţie, este nevoie de o strategie pe termen lung pentru a rezolva problema căldurii în oraş.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Strategia noastră înseamnă dezvoltarea a două, trei puncte în apropierea oraşului, astfel să eliminăm pierderi, lucru care cu generatoare de generaţie nouă să putem aduce preţul facturii mult scăzută".

Prin această strategie, autorităţile locale speră ca, pe viitor, Galaţiul să nu mai fie la mâna actualului furnizor de energie termică, Electrocentrale, aflat în prezent în insolvenţă.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri