Salon auto de lux în curtea Poliţiei de Frontieră din Galaţi. Aici se află 68 de autoturisme, unele dintre ele chiar şi de cinci ani

Data publicării:
masini confiscate

Ultimul autoturism care a ajuns în curtea Poliţiei de Frontieră din Galaţi este un Kia Opirus, care a fost reţinut pe 17 iunie, anul acesta. Maşina valorează aproximativ 66 de mii de lei şi a fost furată din Spania. După ce poliţiştii au oprit şoferul în trafic, pe străzile oraşului, au confiscat-o şi, astfel, au mai adăugat un model de lux în parcul auto. La fel ca aceasta, alte câteva zeci de maşini sunt parcate în curtea Poliţiei de Frontieră. Fie au fost furate, fie erau folosite la traficul de ţigări.

Ion Irimia - purtător de cuvânt IJPF Galaţi: "În parcul auto de maşini confiscate, din curtea Poliţiei de Frontieră gălăţene, cu o valoare totală de aproximativ 2,7 milioane lei. Dintre autoturismele de lux confiscate pot menţiona un Porsche Cayenne, Infiniti, şi BMW X6."

Dar parcul auto nu conţine numai maşini de lux.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Pe lângă maşinile considerate a fi de lux, cu o valoare de piaţă destul de ridicată, găsim şi unele mai vechi. Cum ar fi această Dacie, model 1310, fabricată în anul 1995. Se află aici de câţiva ani, şi probabil proprietarul a şi uitat de ea."

Autoturismele rămân în curtea poliţiei până la terminarea proceselor în care sunt considerate dovezi. Uneori, ani de zile. Abia apoi pot fi scoase la vânzare de către FISC. 

Spre exemplu, pe lista bunurilor din prorpietatea statului se numără şi un Crysler300C, la preţul de 14 mii de lei. O sumă mult mai mică decât dacă ar fi la vânzare într-ul târg auto.

Alexandru Zbârnea - dealer auto: "Aici depinde foarte mult de starea maşinii şi taxele de poluare, dacă e plătită sau nu. Dar de regulă, modelul dacă e în firea lui şi rulajul nu e excesiv de mare, e undeva în plaja a 7.000, 9.000 mii de euro."

În momentul de faţă, pe listele Finanţelor Publice din Galaţi sunt la vânzare 32 de maşini, iar preţurile sunt cuprinse între 800 de lei şi 9.600 de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Florn Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri