Sari la conținut
News Alert

Scandal la Spitalul de Psihiatrie. Un medic îşi acuză şefii de hărţuire psihică

Totul a pornit de la suspiciunea că în spital sunt montate microfoane.

"Am cerut explicaţii referitor la montarea abuzivă a acestor microafoane şi din acel moment a început hărţuirea mea psihică la locul de muncă" a spus medicul reclamant.

Conducerea spitalului infirmă aceste acuzaţii.

Gabriela Draşoveanu - director medical Spitalul de Psihiatrie Galaţi: "Aşa cum se întâmplă în toate spitalele de psihiatrie, respectiv în centrele de sănătate mintală, s-au montat camere de luat vederi pe holuri, în niciun caz la domna doctor în cabinet. Nu s-au montat microfoane".

Reclamaţiile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică, care la rândul ei a cerut spitalului o informare despre sistemul de supraveghere.

Răspunsul a fost unul neclar, mai ales că doctorul reclamant deţine fotografii în care apar nişte microfoane care au fost montate, spune el, în incinta spitalului.

Valentin Boldea - director DSP Galaţi: "Aceste imagini le-am văzut şi eu, sunt din arhiva personală a doamnei doctor. Instalarea acestor dispozitive de supraveghere audio-video s-au montat doar pe holuri, în sălile de aşteptare şi nicidecum în cabinete de consultaţii unde conform legii e interzis."

În replică, şefii spitalului au deschis o anchetă disciplinară pe numele medicului reclamant, pe motiv că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Mai mult, ei pun la îndoială starea de sănătate psihică a colegului lor, după ce s-au confruntat cu o serie de solicitări cel puţin ciudate, din partea doctorului reclamant.

Gabriela Draşoveanu - director medical Spitalul de Psihiatrie Galaţi: "Doamna doctor ne-a cerut un Monet, când s-a instalat la angajare. Chiar nu pot să vă spun ce a fost în mintea dumneaei. Eu nu sunt medic psihiatru. Monet original sau în copie? Ne-a cerut Monet. Ha ha ha...şi o tastatură colorată".

Comisia de disciplină a decis desfacerea contractului de muncă al angajatului lor.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache