Sari la conținut
News Alert

Spital rămas în beznă

Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile, holurile principale sau zona administrativă, toate rămâneau în beznă odată la câteva zeci de minute. Blocul operator a fost cel mai afectat, iar medicii au ajuns la capătul răbdării.

Paul Ichim - medic chirug: "Situaţia e neplăcută să rămâi cu trusele laparoscopice în bolnav şi să se ia lumina, să rămâi cu pacientul anesteziat pe masă şi să nu poţi să-l operezi. Azi am rămas cu sculele laparoscopice pe întuneric".

Probleme au fost şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Lavinia Şandru - medic UPU: "Datorită acestei pene de curent sistemul informaţional, pentru câteva minute a căzut. Ceea ce înseamnă: nu s-au putut întocmi fişe de observaţii, nu s-au putut lua analize şi nici primi rezultatele analizelor. Acesta nu este un lucru bun pentru noi".

Un aparat de la Radiologie s-a stricat, iar pentru a nu se defecta şi altele, conducerea spitalului a cerut să fie scos din priză tot ce nu reprezintă aparat medical.

Mihaela Debita - manager Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Aşteptăm ajutor de la Electrica. I-am sesizat în mod direct. Au promis că ne trimit o echipă. Să vedem de ce nu primim cantitatea totală necesară pe care ar trebui s-o primim".

Reprezentanţii Electrica spun că ei nu sunt responsabili de ceea ce se întâmplă în spital. Şi dau vina pe electricienii angajaţi la unitatea medicală.

Cezar Cristian - director Electrica Galaţi: "Transformatorii care sunt în Spitalul Judeţean şi alimentează spitalul prin două posturi, sunt în bună stare de funcţionare şi n-au nicio problemă. Ieri a declanşat un transformator când au greşit ei o manevră. Noi ne-am dus, l-am repus, totul e normal. Astăzi nu ştiu".

După cele trei pene de curent din cursul dimineţii la Spitalul Judeţean s-au mai produs şi altele. De asemenea şi în oraş au avut loc astfel de căderi de tensiune.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu