Studenţi instruiţi de specialişti ai unor companii de renume

Data publicării:
statie bere

Staţia pilot de bere a funcţionat pentru prima dată la Galaţi în 1979. Atunci opt studenţi ai Facultăţii de Chimie Alimentară au proiectat utilajele care ulterior au fost executate la Arad. 

Corneliu Popa, profesor Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Alimentelor: "Utilajele acestea, după ce au fost montate aici, au funcţionat 10 ani impecabil. Ultima şarjă a staţiei pilot de bere se executa în noaptea revoluţiei".

După 25 de ani, staţia pilot de bere a fost reabilitată prin intermediul unui proiect european, în valoare de trei milioane de euro, prin care s-au implementat trei staţii pilot - de carne, de lapte şi de bere.

Pentru cea din urmă, investiţia s-a ridicat la aproape jumătate de milion de euro. Iar acum, mai multe companii, producătoare de bere, doresc să colaboreze cu facultatea gălăţeană, datorită aparaturii performante de care beneficiază.

Daniela Borda, prodecan Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor: "Avem interes într-adevăr din partea firmei Heineken, care doreşte să dezolte cu noi o serie de programe. De asemenea, firma Bergenbier ne-a vizitat şi îşi doreşte să realizeze în parteneriat cu noi o serie de programe şi de selectare a studenţilor şi chiar ieri am aflat că firma Ursus doreşte să ofere intershipuri".

Staţia nouă de bere este dotată cu patru tancuri de câte 2,5 hectolitri şi până acum a scos două şarje de bere. Pentru cei care fac deja practică în staţia pilot, interesul acestor firme este o şansă pentru o carieră în domeniul de care sunt pasionaţi.

"E o posibilitate foarte importantă pentru noi, pentru că nu foarte multe facultăţi se pot lăuda cu asta şi cred că o să ne ajute foarte mult în viitoarea carieră pe care o vom alege" spune un student.

"Mă simt norocos, simt că este o oportunitate foarte bună de a învăţa lucruri noi şi totodată de a vedea chestiile de bază în tehnologia berii" declară alt tânăr.

Toate detaliile privind colaborarea cu unul dintre cei mai importanţi producători de bere din lume se vor pune la punct la finalul lunii martie, atunci când reprezentanţii companiei se vor afla la Galaţi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri