3.200 de permise reţinute la Iaşi de la începutul anului 

Data publicării:
masina politie

După o analiză a activităţii din primele 7 luni ale anului, poliţiştii au observat că a crescut cu 25% numărul infracţiunilor flagrante sesizate. Scad infracţiunile de mare violenţă cu 23% şi infracţiunile de loviri sau alte violenţe cu 17%. S-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din societăţi comerciale prin efracţie, cu 21% şi a celor de animale cu 31%.

Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 11 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 8% a numărului de accidente rutiere. În această perioadă au scăzut cu 60%  numărul de  victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni. 

Poliţiştii au aplicat 74.671 sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute în vederea suspendării 3249 permise de conducere şi au fost retrase 1074 certificate de înmatriculare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri