Alcoolemie record la spitalul de Pediatrie din Iași: 5,01 grame la mie

Data publicării:
minor 20cu 20alcoolemie 20record-35231

Băiatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu prietenii, iar cea care l-a găsit în comă a fost bunica lui. Femeia l-a dus de urgenţă la spital, iar medicii au reuşit cu greu să-l pună pe picioare.

Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iaşi: ”Pacientul a primit tratamentul de urgenţă şi a fost internat în secţia de toxicologie a spitalului nostru. În momentul de faţă este stabil, conştient, cu parametrii hemodinamici în limite normale.”

Asistenții sociali nu vor interveni în acest caz

Deşi numărul minorilor care ajung la spital în comă alcoolică este în creştere, reprezentanţii de la Protecţia Copilului nu pot interveni decât în anumite situaţii.

Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi: ”Doar în cazul în care acel copil trebuie să fie dat într-o măsură specială şi nu are părinţii sau ştiu eu părinţii sunt decedaţi sau sunt pe raza altei localităţi sau plecaţi în străinătate, deci fiind lipsit de supraveghere părintească.”

Psihologii spun însă că o parte din vină pentru faptul că minorii ajung să bea peste măsură o poartă chiar părinţii.

”Noi poate nu conştientizăm, dar facem ceea ce vedem, copiii sunt ca nişte bureţi care absorb tot ce văd în jurul lor” (Mihaela Ghircoiaș, psiholog)

Mihaela Ghircoiaş, psiholog: ”Cei mai expuşi copii sunt cei din medii defavorizate, e clar, pentru că pentru ei acesta este un model. Noi poate nu conştientizăm, dar facem ceea ce vedem, copiii sunt ca nişte bureţi care absorb tot ce văd în jurul lor şi asta este ceea ce văd”.

Până acum, recordul alcoolemiei la minori îl deţinea un adolescent în vârstă de 17 ani care a ajuns la spital cu 4,8 grame per litru de sânge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri