Cel mai mare spital din Moldova nu are aparat pentru RMN

Data publicării:
clinica rmn sigla

La Spitalul Sf Spiridon din Iaşi vin lunar peste 100 de pacienţi care au nevoie de analize RMN. Pentru că aici nu există niciun aparat pentru testul de rezonanţă magnetică, bolnavii care se internează la spitalul de Urgenţe sunt nevoiţi să se deplaseze la cabinetele private sau la spitalul de Neurochirurgie pentru analize.  Chiar dacă analizele sunt gratuite, efortul este imens pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. „Am avut de două ori nevoie de RMN. De două ori sunt operată, am fost la Neurochirurgie. E greu să te duci de la un spital la altul. De exemplu, să ai durerile mele şi să mă duc în altă parte, şi cu salvarea, e foarte greu,” spune o pacientă.

Conducerea Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi a început să facă demersuri pentru cumpărarea unui nou aparat pentru RMN încă din 2010, după ce aparatul folosit până atunci, vechi, şi cu numărul recomandat de utilizări depăşit cu mult, s-a defectat. Reparaţiile aparatului costă 1 milion de euro. Conducerea spitalului a primit până acum doar promisiuni de la Ministerul Sănătății, însă continuă solicitările. 

Spitalul Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon din Iaşi este cel mai mare spital din Moldova. Aici sunt trataţi anual peste 80 de mii de pacienţi din toată regiunea, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri