Complexul hidroenergetic, un proiect imposibil. Autoritățile au nevoie de 60 de mil. de euro pentru finalizarea lucrărilor

Data publicării:
complex hidro pascani

Politicieni ieșeni și specialiști de la ministerul mediului au făcut o vizită la barajul din Lunca Pașcani pentru a vedea dacă lucrarea poate fi terminată. După calculul autorităților ar mai fi nevoie de 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la baraj și de alte 10 milioane de euro pentru centrala hidroelectrică.

"Să identificăm prin buget sume prin care să începem să continuăm această investiție, este la aproximativ 90% și aici mă refer la partea hidrotehnică, în principiu noi ne ocupăm să îndeplinim condițiile de atenuare a viiturilor," a spus Sandor Pasztor, secretar de stat la Departamentul Ape, Păduri și Piscicultură. 

După lungi discuții s-a ajuns la o singură concluzie - deocamdată nu sunt bani pentru acest proiect cu toate că utilitatea lui este evidentă. "Sunt trei interese publice majore - apărarea la inundații, alimentarea cu apă a localităților din aval și asigurarea resursei cu apă pentru irigații, investiţii care, în mod normal, sunt finanțate din bugetul public," a spus Dan Cârlan, prefectul județului Iași.  

Autoritățile speră să obțină fonduri de la Guvern pentru acest proiect începând din anul 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri