Două mii de credincioşi au înfruntat gerul, de Bobotează. Unii au plecat de la slujbă şi cu câte zece litri de agheasmă

Data publicării:
imbulzeala la boboteaza

Peste 12 tone de apă au fost sfinţite de Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în cadrul slujbei oficiate în aer liber, în curtea Catedralei Mitropolitane. Credincioşii au îndurat, preţ de cinci ore, temperaturi sub zero grade.

"Cam frig, dar ce să facem. Măcar o dată în an. E cam rând şi, ca întotdeauna, românul necivilizat, dar ne-am obişnuit. Aşa e în fiecare an."

Mulţi dintre credincioşi au venit pregătiţi cu bidoane pentru a duce acasă cât mai multă apă sfinţită.

"Avem zece kilograme de agheasmă. Aşa mult ca să dăm şi la vecinii noştri să punem şi noi prin casă. Să fie un an mai bun, să facem mai mulţi bani."

Pentru ca toţi oamenii să poată ajunge la butoaiele cu agheasmă pe rând şi fără incidente, 60 de jandarmi au fost trimişi în misiune în curtea Mitropoliei.

Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi: "S-a realizat un sistem de protecţie în jurul recipientelor cu agheazmă astfel încât cetăţenii să poată lua agheazmă în ordine şi fără incidente."

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători ale anului creştin şi este menită să amintească botezul lui Iisus Hristos în apa Iordanului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri