Elibera adeverinţe false pentru locuinţe sociale

Data publicării:
ambulatoriu

Medicul psihiatru care lucrează în Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon" din Iaşi a fost trimis în judecată sub acuzaţia de fals intelectual şi uz de fals. Procurorii îl acuză pe medic că a întocmit adeverinţe prin care atestă că două persoane suferă de afecţiuni psihice, deşi nu le-a consultat.

Adeverinţele aveau rolul de a facilita obţinerea unor locuinţe administrate de Primăria Iaşi. Adeverinţele au ajuns la un grup de intermediari. Aceştia urmau să le ofere mai departe unor persoane care aveau nevoie de locuinţă socială, iar cu ajutorul documentelor ajungeau pe lista de priorități a primăriei.

„În ce privește certificatele medicale, atât timp cât există parafa medicului specialist precum şi ştampila instituţiei care le-au elliberat, competenţele noastre s-au terminat. Noi suntem obligaţi să ţinem cont de acel document original care este prezentat la dosar”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

Pe fir a intrat un anchetator sub acoperire, iar intermediarii au pretins de la acesta 20 de mii de euro in schimbul adeverinţei. A fost organizat un flagrant. 3 intermediari au fost prinşi în timp ce primeau un avans de 6 mii de euro şi au fost arestati preventiv. Magistraţii au decis că medicul poate fi judecat în libertate şi va profesa în continuare în ambulatoriul Spitalului Sfantul Spiridon. Doctorul a refuzat să comenteze situaţia în faţa camerei de filmat, menţionând că declaraţiile în acest caz le va oferi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Pentru toţi cetăţenii României, deci şi pentru angajaţii spitalului nostru, există prezumţia de nevinovăţie şi avem încredere că justiţia va face dreptate în acest caz", a spus medicul Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon" din Iași.

În Iaşi există peste 400 de locuinţe sociale şi peste şapte sute de apartamente ANL, cererea pentru acestea fiind de cinci ori mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri