Firma fostului președinte al CJ Botoșani câștigă 12 milioane lei din reparația unui drum din Iași

Data publicării:
VIZITA DJ 282 2

Drumul judeţean 282 Iaşi-Botoşani are o lungime de 40 de kilometri şi străbate localităţile Ţigănaşi, Şipote, Vlădeni şi Plugari. Lucrările au fost începute în anul 2007 dar nu au fost terminate nici până astăzi pentru că prima firmă care a câştigat licitaţia nu a putut duce la bun sfârşit lucrarea din cauza problemelor financiare. Noul constructor promite că mașinile vor rula pe drum bun peste jumătate de an.

”Vrem să devansăm cu 3-4 luni termenul final de încheiere a lucrărilor, tocmai pentru a arăta că se poate face acest drum, ştim că a fost un drum cu probleme. Ritmul de lucru, zic eu că este bun şi vremea ne-a permis şi ne-a ajutat. Sperăm că undeva în luna iunie la început vom putea trece peste poduri”, a declarat Iulian Conțac, reprezentantul firmei de construcții care execută o parte din lucrare. Este vorba despre o societate care aparține fostului președinte al CJ Botoșani, Constantin Conțac. Acesta câștigă 12 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pe 10 km. 

Restul lucrării este executat de o firmă din Iași cu care Consiliul Județean are încheiat un contract pe 4 ani pentru deszăpezirea drumurilor județene. Această societatea primește pentru reabilitarea infrastructurii rutiere 48 milioane lei.

Cele mai dificile lucrări care trebuie făcute sunt la graniţa cu judeţul Botoşani. Este vorba despre două poduri cu deschiderea de 21 metri. Șeful CJ Iași, Cristian Adomniței, a avut și reproșuri de făcut: a cerut să fie refăcute șanțurile în anumite zone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri