Hipnoza, metodă pentru aflarea de informații în anchetele polițiștilor

Data publicării:
hipnoza1

În România, hipnoza este folosită doar ca o metodă de relaxare. O şedinţă durează câteva minute şi începe cu pregătirea beneficiarului. Tot timpul şedinţei eşti în control. Dacă vrei să te opreşti poţi, oricând să te opreşti. Dacă vrei să ieşi din stare, poţi să o faci oricând doreşti, dacă e ceva ce simţi că nu rezonează cu tine, atunci când nu doreşti pur şi simplu ignori acele acele idei, acele sugestii. 

După ce subiectul este pregătit, hipnoterapeutul induce persoanei starea pe care acesta o doreşte.

„În permanenţă ai controlul asupra a ceea ce se petrece. Accepţi sugestiile, inducerea stării de relaxare, pentru că tu consimţi aceste lucruri încă de la început. După asta, starea este din ce în ce placută şi din ce în ce mai relaxantă,” a explicat Genoveva Salvares, inițiator al proiectului. 

Dacă în România este doar o stare de relaxare, în Statele Unite anchetatorii folosesc hipnoza pentru a afla cât mai multe amănunte de la martorii sau victimele unui incident.

„Informaţii care se stochează la nivel de minte conştientă, în timp se pierd. Dar ele nu se pierd la nivel de minte subconştientă. În momentul în care faci o şedinţă de hipnoză, practic tu ocoleşti mintea conştientă şi comunici la nivel de minte subconştientă unde informaţia există în continuare,” explică Eugen Popa, hipnoterapeut.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Într-un studiu făcut într-o perioadă de cinci ani pe 1.300 de cazuri, metoda a dat roade în 1.000 de cazuri. 

Reprezentanţi Asociaţiei Române de Hipnoză vor să convingă autorităţile statului că hipnoza poate fi folosită pentru aflarea unor informaţii ce ar putea fi vitale pentru o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri