M. R. Ungureanu cere demisia ministrului Justiției, Robert Cazanciuc

Data publicării:
mru

Această atitudine vine ca urmare a modificările propuse pentru Codul Penal, după ce marți Camera Deputaţilor a aprobat o modificare legislativă importantă: prin schimbarea unor articole din Codul Penal, parlamentarii s-au scos din categoria funcţionarilor publici. Au redus, prin aceeaşi decizie din plen, şi pedeapsa pentru conflictul de interese de la cinci la trei ani.

„Mai mult decât atât, cer în mod formal şi clar demisia Ministrului Justiţiei, a domnului Cazanciuc, o dată pentru că s-a îngăduit acest lucru şi, în al doilea rând, pentru că consimte acest lucru,” a declarat senatorul Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a criticat și legea amnistiei și grațierii, proiect ce prevede amnistie pentru infracţiunile cu închisoarea până la 6 ani şi graţiere în întregime a pedepselor cu închisoarea până la 7 ani.

În plus, parlamentarul le-a repoşat primarului Gheorghe Nichita și deputatului Relu Fenechiu că nu au reuşit să determine Guvernul să finanțeze marile proiecte ale Iaşului. Este vorba de Aeroport, Autostrada Iaşi - Târgu Mureş și Spitalul Regional de Urgenţă.

Declarațiile făcute de Mihai Razvan Ungureanu nu au rămas fără ecou. „Să spui despre un primar al unui oraş ales la al treilea mandat cu un număr record de voturi şi mai mult decât atât să-şi dovedească capacitatea managerială prin faptul că este pe primul loc în trei ani ani de zile în atragerea de fonduri europene cred că domnia sa nu ştie ce vorbeşte,” a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Greva parlamentară anunţată de Mihai Răzvan Ungureanu va începe cel mai probabil marţi atunci când urmează să fie votat proiectul ce vizează aministia şi graţierea.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri