Mii de elevi din județul Iași au început școala cu rechizite de împrumut

Data publicării:
rechizite 1

La şcoala generală din comuna Miroslava peste 60% dintre elevi au dreptul să primeasă rechizitele gratuite. De la începutul anului școlar, dintre cei 550 de elevi, 350 au fost ajutați de colegi, profesori și rude cu un minim de rechizite, pentru a avea pe ce scrie. „Mai au şi rude care îi mai ajută, mai au şi colegi binevoitori care le mai împrumută rechizite până când vor primi numărul de rechizite necesar,” a explicat Rodica Sandu, profesor de limba română.

Din cei 140.000 de elevi din judeţul Iaşi, mai mult de o treime aşteaptă rechizitele gratuite. Copiii provin din familii în care venitul net pe membru de familie nu depăşeşte jumătate din salariul minim pe economie. Un pachet pentru clasa pregătitoare, în valoare de 25 de lei, conţine un ghiozdan, caiete de desen, dictando şi matematică, creioane, acuarele, plastilină, pensoane dar şi caiete speciale pentru abecedar şi matematică.

Înainte de începerea anului şcolar reprezentanţii Inspectoratului spuneau că rechizitele vor ajunge, cel mai târziu, la sfârşitul lunii septembrie. În acest moment, nu au ajuns toate rechizitele nici măcar în depozitul Inspectoratului.

„În judeţul Iaşi am recepţionat deja peste 80% din cantitatea comandată ceea ce înseamnă peste 49.000 de pachete de rechizite gratuite pentru elevii începând cu clasa pregătitoare şi până la elevii de clasa a opta,”  a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Valoarea pachetelor care vor fi distribuite în judeţul Iaşi este de 1,3 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri